Uimitor la ce folosește Cătina!!!

Ce nu știați despre cătină și la ce ajută ….Aceste ,,mici” fructe sălbatice, au o eficiență imensă asupra corpului uman și organelor interne .

Siropul de cătină se bea pentru întărirea imunităţii şi creşterea rezistenţei la efort. La nivelul sistemului nervos, siropul de cătină poate avea efecte sedative şi neurotonice, vindecând cele mai severe insomnii, depresii, nevroze anxioase sau stări cronice de epuizare şi lipsă de concentrare sau dificultate de memorareSusține şi îmbunătățeşte nivelul de energie
• Menţine sănătatea celulară în organele majore și la nivelul epidermei
• Stimuleazǎ metabolismul bazal, reglează greutatea corporală şi combate obezitatea
• Îmbunătățeşte funcţia cardiovasculară
• Reduce intenstitatea durerilor articulare şi calmează inflamaţiile
• Creşte secreţia laptelui la femei
• Vindecă acnee rozacee, piele uscată, eczemele şi varicele
• Regenerează rădăcină părului şi combate căderea părului
• Acţionează ca adjuvant în chimioterapia canceruluiAnti-stres, anti–depresiv, antioxidant

Fructele de cătină conţin o doză mare de serotonină, un hormon care stimulează circulaţia sângelui la nivelul cerebral, reglează glucoza în sânge şi combate apariţia tumorilor sau a bacteriilor, prin stimularea leucocitelor. Serotonina îmbunătăţeşte odihna şi somnul, şi ţine sub control micţiunea nocturnă.

Antiinflamator şi calmant

Proprietăţile antiinflamatorii ale siropului de cătină ajută în bolile aparatului respirator, afecţiuni tumorale ale tubului digestiv, hepatice, intestinale, reumatice, boli ale sângelui, parazitoze, prostată.

Anti-îmbătrânire şi cicatrizant

Cătina produce prostaglandine, substanţe cu rol în prevenirea îmbătrânirii şi ridării pielii. Are efecte regeneratoare puternice asupra tenului, reglând permeabilitatea celulelor epidermice. Este recomandat în varice şi numeroase afecţiuni cutanate.

O linguriţă de sirop de cătină dimineaţa pe stomacul gol face minuni:puternici biostimulatori şi energizanţi. Acţionează ca un depurativ pentru curăţarea organismului de substanţe toxice, ca un diuretic, fiind recomandat în bolile renale, ca un bactericid împotriva infecţiilor pielii şi ca un cicatrizant asupra plăgilor, arsurilor şi a altor boli de piele.

Am discutat cu domnul Vasile Albu, care se ocupă cu aceste fructe și mi-a explicat detaliat efectul lor.

Domnul Vasile Albu face livrari săptămânale in Anglia ,dar și în alte țări. Pentru comenzi îl puteți găsi pe Facebook https://www.facebook.com/albu.vasile.908 ,sau nr de telefon 07407534283.

 

I. M. Godenca

One Response

  1. Codin mai 8, 2018

Leave a Reply