Tratatele secrete dintre Mitsotakis, Merkel si Erdogan pun in pericol Grecia și Ciprul și încălca tratatul de la Lausanne, unde a facut parte si România

Partidul Popular European (Grecia) cere încă odată oficialilor României de la Bruxelles, să intervină în legătură cu tratatele secrete dintre Mitsotakis, Merkel si Erdogan.
Comunicatul de presă de mai jos, a fost trimis de către președintele Partidului Popular European, domnul Andreeas Rentzoulas, la redacția Diaspora Unita.
Acesta cere ca România să ia măsuri, fiind și ea una din țările care au semnat tratatul de la Lausanne.

COMUNICAT DE PRESA PPE 28/09/2020

SE CERE CA TURCIA SI BELORUSIA SA FIE SANCTIONATE!) Negam acordurile secrete dintre domnul Kyriakos Mitsotakis, Recep Tayyip Erdogan și doamna Angela Dorothea Merkel și ne opunem punctului de vedere nefondat pe care l-au examinat, fără a lua în considerare Tratatul de la Lausanne, care este perfect în conformitate cu dreptul internațional. Partidul Popular European se află de partea Megalonisului și susține că Ciprul are obligația de a notifica imediat tuturor statelor membre UE și în special în țările semnatare ale tratatului menționat anterior (Franța, Grecia, Italia, Croația, România, Slovenia), articolele pe care Turcia le încalcă fără îndoială.Ca și țară membră UE, cerem respectarea tratatelor. împreună după deciziile relevante ale Consiliului de Securitate ONU, în favoarea Ciprului, a Dreptului Internațional, a Drepturilor Omului și a Păcii Mondiale. Este necesar să se solicite sancțiuni specifice împotriva Belarusului și Turciei, similare cu cele împotriva Rusiei, pentru comportamentul său ilegal, similar, în detrimentul suveranității naționale a Ucrainei asupra Crimeei și estului Ucrainei. Se consideră necesar ca Republica Cipru să își mențină poziția inițială cu privire la sancțiunile împotriva Belarusului și Turciei, căutând aliați cu argumente care sunt, fără îndoială, recunoscute de toate țările semnatare ale tratatului și nu numai. Cazul complicității la crimele împotriva umanității de către conducerile tuturor tarilor UE trebuie excluse. În calitate de partid european popular reamintim tuturor participanților la reuniunea specială al statelor membre UE, consecințele tragice ale infamei acorduri germano-ruse din 23 august 1939 de la Moscova, cunoscut și la nivel mondial sub denumirea de „Acordul Embarasant al lui Joachim von Ribbentrop-Vyacheslav Mihailovici Molotov”, care a fost ratificat la 31 august 1939 de dictatorii Hitler și Stalin la Berlin. Vă reamintim că germanii și rușii își stabilesc apoi prioritățile economice, mai presus de valorile morale, demnitatea umană, drepturile omului și dreptul internațional. În același mod inacceptabil, se încearcă astăzi, de către germanii deja învinși, în două războaie mondiale, să repete aceleași greșeli, cu consecințe tragice.Un argument suplimentar și unic, pe care l-am folosi ca Partid Popular European în locul dlui. Nikos Anastasiadis, ar fi cuvintele lui Aristotel către Alexandru cel Mare în 336 î.Hr. când i-a spus: „ού ποιητέον τι ερούσιν οι πολλοί, αλλ ‘ο είς, ο επαϊων και αυτα ταύτη εστί η αληθεια”, ,,Nu faceți lucrul care îl fac multi, dar faceți lucrul cel mai bun!” pentru că numai acesta este adevărul ”.

SALA DE PRESĂ PARTIDUL POPULAR EUROPEAN

Ioan-Mihai Godenca Pentru Diaspora Unita

Leave a Reply