Românul din Ucraina care conduce un pluton de infanteriști in cele mai periculoase zone (VIDEO)

El este Mihai (Misha) , un Ucrainean de naționalitate Română din Transcarpatia (Maramuresul Istoric). Mihai este pe front încă din prima zi de război,  în cele mai,,fierbinți” regiuni, în zone unde rușii au făcut ravagii și anume Sumy la inceput, apoi mutat în Donetsk împreună cu echipa sa. Mihai povestește exclusiv pentru Diaspora Unită, cât de grea este situația pe frontul de luptă,  dar cu ajutorul oamenilor care au contribuit la achiziționarea echipamentului de bază,  au reușit să se țină pe picioare,  ținând cont de faptul că la inceput au luptat în blugi și încălțăminte sportivă, primind doar arma și muniție, dar nu și echipamente de protecție.  Mihai mai povestește că putea să fugă în România când a început război,  dar el a ales să-și apere țara și să apere democrația și pentru asta au nevoie de ajutor în continuare, așa cum ne vorbește Într-un scurt video.

Ei au nevoie de drone pentru verificarea zonelor și monitorizarea inamicului, au avut patru drone, dar le-au pierdut din cauza sistemelor de bruiaj ale rușilor,  care ,,omoară” orice aparat zboară în zonă lor. De asemenea au nevoie tot timpul de cauciucuri pentru mașini,  terenul pe care patrulează fiind plin de schije metalice de la explozive, sau rămășițe de tehnică militară.  Mihai roagă pe toți cei care sunt dispuși să ajute cu orice, să doneze echivalentul unei cafele, sau unui pachet de țigări, sau după posibilitatea fiecăruia, în conturile de mai jos.

I Albiciuc

20-26-21

23848493:, sau

MasterCard 5168742221184561!

Să nu uităm că Mihai, dar și miile de ucraineni în momentul de față țin zidul dintre fascism și democrație, la fel să nu uităm că următorii putem fi noi.

Slava Ucrainei

J. M.  Godenca pentru Diaspora Unită

Leave a Reply