Românii din UK în TOP 3!

Persoanele cu cetățenie română au ajuns pe locul 2 în comunitatea locuitorilor non-UK din Marea Britanie, fiind superați doar de polonezi (1 milion). Locul 3 este ocupat de irlandezi (350.000) și pe locul 4 vin indienii (346.000).
Oficiul Statisticii Naționale a declarat o creștere de 25% față de 2016, numărul românilor fiind de 411.000. Din 65.176.000 rezidenți ai Regatului Unit, 6.2 mln persoane sunt de origini non-UK (4%) dintre care 3.8 mln sunt de origine europeană. Conform OSN și Departamentului de Muncă și Pensii, Marea Britanie e, cu certitudine, una din destinațiile preferate pentru turiști și migranți, numărul populației totale fiind în creștere constantă, la fel ca și numărul cererilor de VISA și aplicațiilor la cetățenia UK, teoretic o consecință a ”efectului BREXIT”.
În pofida distanței mari și a barierei lingvistice, pentru români rămâne atractivă posibilitatea de a munci și a câștiga mai mult decât în propria țară, atât ca angajat cât și pe cont propriu sau prin intermediul agențiilor de muncă destul de eficiente.

Sursă: BBC News

Leave a Reply