Patriarhul Kiril al Moscovei și al întregii rusii ,in vizită la Maramureș

Astăzi, la ora 12.00, la Teatrul Municipal din Baia Mare a avut loc lansarea unui superb volum de scrieri ale Patriarhului Kirill al Moscovei și al întregii Rusii: ”Cugetări pentru fiecare zi din an”.

Lucrarea, care apare ca o surpriză plăcută în actualul context – afectat de dezinformare, tensiuni nefirești și provocări – este realizată în condiții grafice de excepție, grație prestigioasei edituri maramureșene ”Proema”.

Fapt notabil, cartea este prefațată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Părinte Daniel.

Cartea este valoroasă nu doar spiritual, ci și benefică din punct de vederea al relațiilor României cu Rusia. În acest fel, Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă Rusă continuă un demers binecuvântat – acela de a întări punțile dintre popoare, pe care alții se străduiesc să le strice.

Preafericitul Patriarh Daniel a scris, în prefața cărții: ”Avem încredințarea că tipărirea acestei cărți în limba română constituie un pas important în realizarea acestui demers duhovnicesc”.

(Sursa Sputnik ro.)

Rutenii subcarpatici au primit binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Kirill al Moscovei si al Întregii Rusii pt a traduce in lb romana, a edita si publica aceasta lucrare de exceptie.
Este pt prima data in Romania tradusa o carte a Partiarhului Kirill.

Preafericitul patriarh  Kiril a fost invitat de dl. Mihai Lauruc, președintele Uniunii Rutenilor Subcarpatici și omul omul de afaceri, cunoscut în România ca ,,șeful boxului românesc „, care l-a lansat pe pugilistul român Lucian Bute,  dar și alte nume mari din boxul românesc și care a dus pe banii săi nationala romaniei  de box juniori, la campionatele mondiale în 2015 la Sankt Petersburg, unde au obținut o medalie de aur și una de bronz.

Dl. Mihai Lauruc este cunoscut și pentru implicarea sa în nenumărate cazuri umanitare, dar și pentru mai multe proiecte , organizând diferite  evenimente care ajută zona Maramureșului în dezvoltarea culturală și al educației.

M. Lauruc vrea să construiască școli și grădinițe pentru copii, în municipiul Baia Mare.

 

Gina Popescu pentru diasporaunita.ro

 

Leave a Reply