ESTE ADEVĂRAT CĂ AȚI TRĂDAT ȘI CĂ VĂ DORIȚI FUZIUNEA domnule EUGEN TOMAC si doamna IOANA CONSTANTIN ???

După preluarea comunicatului Organizației PMP Diaspora de către ziarul nostru am primit pe adresa redacției mai multe întrebări de la membri și simpatizanți PMP care ne cereau mai multe lămuriri cu privire la evenimentele care se petrec în partidul lor.
Pentru a nu face afirmații pe un subiect pe care redacția nu îl stapânea prea bine am cerut informații direct din interiorul PMP si PNL. Surse din interiorul PMP ne-au afirmat că fostul Președinte PMP, Eugen Tomac si Vicepreședintele Ioana Constantin sunt capii puciului intern din partid, puci care are ca obiectiv final fuziunea PMP cu PNL, ceea ce ar provoca disparitia PMP.
Aceleași surse au afirmat că cei doi sunt disperați să obțină sprijinul membrilor conducerii partidului cărora le promit locuri eligibile pe viitoarele liste ale PNL, funcții de secretari de stat. Conform surselor noastre Tomac si Ioana Constantin asaltează cu telefoane toți președinții de organizații din partid pentru a obține susținerea acestora.
Pentru moment însă, se pare că nu au succes aceste acțiuni însă cei doi continuă.
Din interiorul conducerii PNL unele surse ne-au afirmat ca Eugen Tomac este disperat să aducă PMP în PNL înainte de finalizarea discuțiilor dintre PNL si PSD pentru formarea viitorului guvern. Aceleași surse au afirmat că între Presedintele PMP, care este împotriva fuziunii, și cel al PNL au existat doar niște discuții de curtoazie fără să se abordeze subiecte precum colaborarea sau fuziunea si că Florin Câtu priveste distrat eforturile lui Eugen Tomac de a obține funcții în viitoarea guvernare pentru Ioana Constantin si alți câtiva participanți la puci.
Aceleași surse au afirmat în mod clar că cei din conducerea PNL nu vor acorda nimic lui Tomac si alor săi decât dacă distrug complet PMP.
Cum nu putem face afirmații pe spusele altora si cum observăm o tăcere de mormânt din partea lui Eugen Tomac si Ioana Constantin îi somăm pe aceștia să răspundă public la următoarele întrebări venite din partea membrilor PMP din țară și Diaspora :
1. Este adevărat domnule Eugen Tomac și doamna Ioana Constantin că sunteți capii puciului din interiorul PMP și că negociați în secret cu Iulian Dumitrescu din PNL Prahova și alții din același partid distrugerea PMP în schimbul unor funcții bine plătite, garantarea dumneavoastră pe loc eligibil pe listele PNL la viitoarele alegeri europarlamentare, pentru doamna Ioana Constantin o funcție de Vicepreședinte PNL si pentru actualul Secretar General adjunct al PMP, domnul Romulus Iaru, reîntoarcerea acestuia pe funcția de Secretar General adjunct al Guvernului ( post ocupat de acesta în guvernul Orban )?
2. Este adevărat domnule Eugen Tomac faptul că dumneavoastră și doamna Ioana Constantin ați sunat personal la telefon peste 30 de organizații ale PMP pentru a obține sprijinul lor în definitivarea acestui proiect de fuziune mortiferă pentru PMP?
3. Este adevărat domnule Eugen Tomac faptul că înaintea ședinței CEN, de la Sinaia, din 13.11.2021, v-ați întâlnit pe ascuns cu președinții a zece organizații județene ale PMP pentru a-i convinge, cu promisiuni de funcții în PNL și în Guvern, să vă susțină în puciul intern care avea ca finalitate aprobarea prin votul participanților la ședință a proiectului dvs de fuziune ? „.
Nu știm dacă vom primi răspunsurile la întrebările puse de către cei care ne-au scris dar ar fi decent și onorabil ca cei doi să se explice public!

L. Constantin pentru Diaspora Unita

Leave a Reply