De ce Eugen Tomac vrea cu orice preț să predea PMP-ul președintelui Iohannis?

10TVRO susține intr-un articol publicat Vineri 21.01.2022 cum că fostul lider al PMP este cercetat în dosarul FSB.

,,

Eugen Tomac este acuzat de procurori de abuz în serviciu şi uz de fals, pentru că ar fi cheltuit nejustificat mii de euro pe vremea când era preşedinte al Departamentului Românilor de Pretutindeni. Mai mult, liderul PMP, Eugen Tomac, a facilitat acordarea a peste 170 de mii de cetățenii române unor cetățeni ruși și ucraineni, mulți fiind suspectați ca agenți ai serviciilor de informații de la Moscova.

„Pentru a scăpa de dosarele penale Eugen Tomac încearcă din răsputeri să îl debarce pe Cristian Diaconescu din fruntea PMP, pentru a-i oferi la cheie partidul lui Klaus Iohannis”, susțin pentru 10tv.ro surse din interiorul partidului.

Dosarul FSB s-a deschis la sesizarea Corpului de Control al Guvernului.

Numele lui Eugen Tomac apare inclusiv în mai multe note contrainformative care  ar confirma  pe deplin concluziile ”deciziei istorice” a Anei Birchall, fostul minsitru al Justiției care a ”rupt pisica” fenomenului acordării a sute de mii de cetățenii de către ANC pentru ruși și ucraineni fără nicio legătură cu statul român!”

127.000 de ruși făcuți români de Tomac peste noapte

Agențiile partenere de peste Ocean au transmis la București îngrijorarea față de descoperirea Anei Birchall, după ce fostul ministru al Justiției a sesizat organele de urmărire penală cu privire la identificarea unei filiere de la vârful Autorității Naționale pentru Cetățenie, prin care s-a acordat cetățenia română pentru 127.000 de ruși și ucraineni! Iar presiunea americană a crescut odată cu informarea că printre cei 127.000 de noi români care au împânzit astfel întreaga Uniune Europeană s-ar afla infiltrați numeroși agenți acoperiți ai serviciilor secrete rusești FSB, GRU și SVR! Mai mult chiar, tot americanii ar fi luat foc când ar fi aflat că în spatele unui troc politic între Ludovic Orban și Eugen Tomac pentru voturile PMP din Parlament, premierul i-ar fi ”predat” ANC-ul acestuia din urmă.

Numai că structurile contrainformative au intrat în stare de alertă zero după ce ar fi fost trase de mânecă tot de către americani că serviciile secrete rusești ar fi declanșat chiar sub nasul guvernului român o minuțioasă operațiune de ștergere a urmelor. Operațiune care ar fi debutat prin unele din numirile de la vârful Autorității Naționale pentru Cetățenie, fiind astfel ”documentate” legăturile primejdioase ale ”triunghiului” Lenghel – De Mezzo – Gându. Iar cea mai bună confirmare a informațiilor ”Național” a venit imediat din chiar partea premierului Ludovic Orban, cel care după solicitarea unei ”perii” informative a reacționat prompt prin demiterea liberalului Mario de Mezzo. Teama că mâna cea lungă a oligarhilor ruși care activează în România la adăpostul ALRO Slatina ar fi putut ajunge la chiar vârful ANC, convingându-l pe Orban să ia măsuri drastice și să ofere tot sprijinul guvernamental procurorilor anticorupție.

Dar și structurilor contrainformative care au descoperit că pe lângă ”umilința” primită din partea FSB, GRU și SVR, sistemul de siguranță națională ar fi fost penetrat, în scandalul

(sursa 10TVRO)

L. Constantin pentru Diaspora Unită

Leave a Reply