Trei marinari români au fost luați ostatici de pirați in Togo

Trei marinari români au fost răpiţi de pe nava Histria Ivory, aflată sub pavilion românesc, în apele Republicii Togo, în Lome. Atacul asupra navei româneşti a avut loc duminică aseară, în jurul orei 20:00. MAE a anunțat că reprezentanții Ambasadei României la Abuja au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații despre soarta românilor. (Sursa Realitatea)

Deputatul și vicepreședintele  PMP Doru Coliu cere intervenția imediată a președintelui Klaus Iohannis și al ministerului afacerilor externe  , într-o scrisoare deschisă, publicată pe rețelele de socializare.

,,Solicit de urgență Ministerului Afacerilor Externe si presedintelui României, Klaus Iohannis, să depună de urgență eforturi REALE pentru recuperarea marinarilor români răpiti de pirati în Togo. Anunțul MAE referitor la constituirea unei celule de criză pentru acest incident nu este deloc liniștitor atâta timp cât marinarii români se află în continuare in mâinile piratilor. Îi cer public domnului ministru Meleșcanu să folosească toate instrumentele diplomatice pe care le are la îndemână, pentru recuperarea celor trei marinari români si să comunice care este exact stadiul negocierilor. Urmaritul indeaproape este deja o practică bine cunoscută a Ministerului Afacerilor Externe fără un rezultat benefic concret pentru diaspora românească.”

Doru Coliu este singurul deputat care și trăiește în diaspora și mereu rezolvă majoritatea problemelor cu care se confruntă românii care trăiesc după hotare.

O să revenim cu noutăți imediat după ce avem vești noi.

I.M. Godenca pentru diasporaunita.ro

Leave a Reply