Presedintele romaniei Klaus W. Iohannis, întâlnire cu asociațiile române din Italia???

Asociațiile românești din Italia nemulțumite de evenimentul care va avea loc pe data 16 octombrie 2018, la Roma, unde președintele româniei Klaus W. Iohannis, într-o vizită oficială, urma să se întâlnească cu reprezentanții asociațiilor di Italia.

Problema este că nici o asociație din Italia ,nu a fost invitată la eveniment. Președinții asociațiilor au primit câte un formular (cerere), care trebuie completat și depus ambasada româniei din Italia, cu speranța să fie si acceptată .

Președinta unei asociații care a ajutat sute de români care trăiesc pe teritoriul Italiei,  cu toate informațiile atât în obținerea actelor, cât și în căutarea unui loc de muncă, dar și repatrierea trupurilor neînsuflețite ale românilor decedați pe teritoriul Italiei.

,,Refuz să merg la întâlnirea de la Roma cu președintele Iohanis… De ce?#boicot, asta merită domnul Președinte și cine a organizat această întâlnire cu mediul asociativ din Italia!
Vouă vi se pare corect? Asociațiile care încearcă să ajute, și chiar ajută românii prin fapte, sunt lăsate acasă intenționat de la această întâlnire, de ce? De ce și cum așa la această întâlnire sunt prezente diverse personaje care nu fac parte din mediul asociativ din Italia? Sunt persoane care au asociații doar cu numele, iar asociațiile care muncesc rămân acasă pentru că nu au fost anunțate ori au văzut comunicatul în ultima zi de înscriere, pentru aceste asociații eu prefer să rămân acasă. Nu-mi ține de cald o poză cu Iohannis și nu-mi face plăcere să îl văd după ce l-am chemat în Piață Victoriei în data de 10 august. A reacționat târziu, la 8 ore de la prima gazare, ce a făcut până atunci? Se uita la desene animate… noi am suferit în Piață iar acum ce fac? Merg să îl felicit și să fac prezența?Am făcut deja 600 de kilometri să pot să-l votez dar gata… nu… DIASPORA l-a votat, DIASPORA cu lacrimi în ochi stă departe de țară iar dumnealui și staff-ul nici măcar ocazia să ne spunem off-ul nu ne-a dat. #Roma, 16 octombrie. Prefer să stau acasă.”

(Ionela Clinic, președinta A.R.I. Diaspora)

În același timp,  un român stabilit în Regatul Unit și anume Mario Mocan, care a înființat o asociație în urma cu aproximativ două săptămâni, din fonduri strânse  din donațiile susținătorilor. Mario Mocan declară într-o postare pe rețelele de socializare ca a fost invitat special,la întâlnirea cu președintele româniei,  acesta construind chiar și un banner.

Aici apar câteva întrebări și anume; de ce o asociație din Anglia,sau România, să fie invitată în Italia,unde nu au fost invitate asociațiile din Italia?

Oare M.Mocan este susținut direct din Cotroceni,  luând în considerare toate demersurile de la protestul din august și până în prezent?

Sau M.Mocan își minte încă odată susținătorii, care îl finanțează pentru un scop,dar acesta se plimba prin Europa?

La aceste întrebări, ar trebui găsite și răspunsurile.

De ce președintele româniei ar vrea să se întâlnească cu un om care a trădat diaspora. A folosit numele diasporei la protestul din august ,la care el a fost doar în trecere. Un om care se declara patriot independent, fără să susțină vre-un partid, dar imediat după protest, a început să ceară donații de la oameni,pentru înființarea unui nou partid . un om care pur si simplu își înjura donatorii…

Leave a Reply