Despre platforma civică Diaspora Unită – partener GIDD

 

Despre platforma civică Diaspora Unită – partener GIDD

Diaspora Unită (grupul românilor de pretutindeni) nu este doar un grup „social” pe facebook, ci include români patrioţi, independenţi, din UK şi din alte ţări, care au participat, paşnic, la protestele de la Bucureşti, pe 10 august 2018. Această platformă civică deţine şi ziarul online cu acelaşi nume, diasporaunita.ro.

Diaspora Unită este una din platformele principale care au format Grupul de Iniţiativă al Diasporei Democrate (GIDD), alături de alte platforme civice şi grupuri de activişti politici independenţi din străinătate, cum ar fi: Noi Suntem Furtuna (NSF), Maramureşul se Adună (MA), Diaspora Română pe Glob (DRG), Frăţia Romilor Diaspora (FRD), Diaspora Progresistă (DP), şi alţii.
Vezi AICI toate grupurile

Ai un grup independent? Înscrie-l în GIDD completând acest formular

GIDD a propus REZOLUŢIA DIASPOREI DEMOCRATE Partidului Adevăr şi Dreptate (PAD) din România, un partid mic, nou, neparlamentar, înscris în anul 2017, având doar 110 membri la data semnării Rezoluţiei (document care a fost adoptat la data de 2 octombrie 2018).
Vezi AICI rezoluția diasporei democratice

Prin acest document, s- a oficializat noua construcţie politică a diasporei independente prin acţiuni comune GIDD – PAD – DD care se concentrează pe crearea unui Program politic comun, în care nevoile şi propunerile diasporei să fie integrate în fostul program politic, oficial, al partidului. Propunerea de program politic PAD-DD a fost lansată în dezbatere publică la data de 5 octombrie, şi dezbaterea se va desfăşura până la sfârşitul lunii octombrie.
Vezi AICI Programul politic în 21 de Capitole şi 275 de Articole:

Toate platformele civice şi grupurile de activişti politici independenţi, din străinătate şi din România, sunt invitate să adere la GIDD, şi implicit să devină membri sau simpatizanţi ai PAD, în baza Rezoluţiei Diasporei Democrate.

Descarcă AICI info despre GIDD!

Înscrie-te în PAD!
Important de menţionat, că nici GIDD, nici PAD, nu negociază acorduri sau alte înţelegeri politice cu actualele partide parlamentare din România (PSD, PNL, UDMR, ALDE, USR) intenţionând să aducă un suflu cu totul nou pe scenă politică românească, pentru a asigura o şansă reală tuturor cetăţenilor români, de toate etniile, din ţară şi din străinătate, de a contribui cu oameni şi idei noi la renaşterea naţională şi europeană.
GIDD, 7 octombrie 2018

Leave a Reply